علف تراش (علف زن)

با علف تراش چقدر آشنا هستین؟ علف تراش دستگاهیست جهت کوتاه کردن چمن در ورزشگاه ها، زمین های بازی، پارک ها و حتی برای حیاط منزل یا ویلای شما در صورتی که پوشش چمن داشته باشد بسیار پر کاربرد است و کوتاه کردن چمن ها را برای شما بسیار آسان می کند.

امروزه با توجه به پیشرفت علم و با استفاده از تکنولوژی برای سهولت کارانسان ها ابزاهای مختلفی برای انجام کارهای کشاورزی و باغبانی طراحی گردیده است از جمله ی این ابزارها میتوان به دستگاه علف تراش یا داس موتوری اشاره کرد. همچنین ازعلف تراش برای هرس کردن در ختان و درختچه ها  و درو کردن و چیدن محصولات کشاورزی استفاده میشود.

علفتراش ها با نام های حاشیه زن ، براش کاتر، علف زن ویا دروگردستی نیز نامبرده میشود.

از علفزن موتوری میتوان به عنوان حاشیه زن موتوری استفاده کرد به این دلیل که چمن و یاعلف هایی که در حاشیه و کنار درخت ها یا جداول قرار دارند را با دستگاه چمن زن معمولی نمی توان کوتاه کرد  که در این موارد از دستگاه حاشیه زن برقی و یا حاشیه زن موتوری استففاده می شود .

علف تراش ها دارای دومدل پشتی و دوشی می باشند.

علف تراش

ویژگی علف تراش ایده آل

1.دارای موتوری با قدرت و توان مناسب.

2.دارای طراحی سبک و قدرتمند باشد.

3.دستگاه دارای تعادل مناسب باشد و به راحتی بتوان با آن کار کرد.

4.به تعمیر و نگهداری کمی نیاز داشته باشد.

5.در زمان کار کردن صدا و آلودگی کمی ایجاد کند.

 

علف تراش ها بر حسب موتور به دو دسته تقسیم می شوند : علفتراش موتوری ، علف تراش برقی

 

1.علف تراش بنزینی

در این نوع از علفزن ها نیروی محرکه به واسطه یک موتور بنزینی تامین می گردد که دارای قدرت های متفاوت از 5/1 تا 3 اسب بوده که بر اساس حجم و نوع کار میتوان مدل مناسب را انتخاب نمود. در این دسته از علف تراش ها نیاز به دسترسی به برق وجود ندارد و در مکان های مختلف میتوان از آن ها استفاده نمود.

 علف تراش

2.علف تراش برقی

دراین نوع از علفتراش ها نیروی محرکه از موتور برقی که با برق تکفاز قابلیت کارکرد داشته و به واسطه دو شاخه به برق اتصال پیدا کند تامین می گردد. قدرت موتور علف زن های برقی از 5/1 تا 3 اسب می باشد.

بخش های تشکیل دهنده دستگاه علف تراش عبارتند از: موتور یا الکتروموتور و لوله واسط یا میل ، دسته یا نگهدارنده ، نخ یا تیغه

1- بخش موتور به عنوان اصلی ترین قسمت دستگاه که بصورت برقی و دو زمانه یا چهار زمانه می باشد.

2- مانور داس موتوری یا علف زن بسته به قدرت موتور یا الکتروموتور آن می باشد.

3- نگه دارنده یا دسته به عنوان فرمان علف تراش می باشد که بصورت دسته تکی و یا دایره ای و اشکال دیگر طراحی گردیده.

4- تیغه های علف تراش دو پره وهشت پره می باشد و برای خرد کردن و هرس کردن انواع علف استفاده می گردد و تیغه های دارای دندانه از 36 تا 100 دندانه به شکل ساده و الماسه می باشد.

توپی نخ علف تراش دارای انواع مختلفی می باشد مانند : نخ علفزن گرد یا ساده ، نخ علفزن دندانه دار یا اره ای ، چهار گوش یا مربعی ، تیتانیوم یا مغز دار

از جمله مارک ها و برند های موجود علف تراش می توان به علفتراش اشتیل ، علفتراش هوندا ، علفزن دلمار ، علف زن کا.ان.سی و علفزن استریم اشاره کرد.

برای انتخاب یک دستگاه علف تراش مناسب باید به مساحت زمین و همچنین حجم و نوع علفی که چیده میشود توجه داشت.