با استفاده از بالابر ساختمانی پروژه‌های خود را می‌توانید خیلی زودتر و با امنیت بیشتر اجرا کنید. این روزها استفاده از بالابر ساختمانی رواج پیدا کرده و می‌توان گفت بدون استفاده از این وسیله کار ساخت و ساز بسیار طولانی‌تر شده و هزینه نهایی بالا خواهد رفت. این نوع از بالابر برای حمل و انتقال مصالح ساختمانی در بین طبقات مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر بالابر از قطعات و اجزاء مختلفی مانند، الکتروموتور، گیربکس، کابل (سیم بکسل)، جعبه دنده، پایه‌ها و ریل تشکیل شده است.بر روی این بالابرها می‌توان برای ایمنی بیشتر ترمز نصب کرد، البته باید توجه داشت که در صورت استفاده از بالابرهایی با تحمل وزن بالا و به طور کل بیش از 500 کیلو گرم، استفاده از ترمز ضروری خواهد بود تا از حوادث جلوگیری شود. به بالابر ساختمانی می‌توان کنترل از راه دور متصل کرد تا بتوان آنها را از پایین هم کنترل کرد و نیازی نباشد حتما یک نفر در کنار آن برای کنترل باشد. این کنترل از راه دور دارای دکمه‌های بالا و پایین است و هر فردی با کمترین تجربه می‌تواند آنها را به راحتی کنترل کند. البته همیشه بکار بردن افراد با تجربه در هر کاری باعث کم شدن حوادث می‌شود و فردی که مسئول کنترل بالابر است در صورت داشتن تجربه می‌تواند از بروز حوادث در حین کار جلوگیری کند.

همه چیز در مورد بالابر ساختمانی Everything about construction lifts

انواع بالابر ساختمانی

بالابر ساختمانی در اندازه‌های 350، 500، 750 و 1000 کیوگرمی در بازار موجود هستند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نکته را باید در نظر گرفت که در هنگام نصب بالابرهایی که دارای ظرفیت‌های بالا هستند باید پایه بالابر به تیرهای ساختمان جوش داده شود تا از واژگونی آن جلوگیری شود. از طرف دیگر همانطور که در بالا اشاره شد، برای بالابرهای با ظرفیت بیش از 500 کیلو گرم باید ترمز نصب شود. انواع مختلف بالابر دارای سرعت‌های مختلفی هستند و بسته به سرعت آنها دارای قیمت‌های متفاوتی هستند.
معمولا بالابرهای موجود در بازار دارای سرعت حدود 20 متر در دقیقه هستند که برای ساختمان‌هایی با طبقات نه چندان زیاد این سرعت مناسب بوده و خللی در انجام کار صورت نمی‌گیرد. البته برای ساختمان‌های بلندتر باید از انواع با سرعت بالا استفاده شود تا در هنگام جابجایی بار زمان زیادی هدر نرود. از طرف دیگر در بالابرهای ساختمانی به خاطر بهره بردن از قطعات مختلف، کیفیت این قطعات در دوام و کارآیی بالابر نقش زیادی خواهد داشت. همیشه از بالابری استفاده کنید که پایه‌های آن از مواد مقاوم و ظریف ساخته شده باشد و بتواند ایمنی آن را تضمین کند. جنس موتور و سیم پیچ‌های درون آن هم از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
موتورهایی با سیم پیچ مسی علاوه بر عمر بالا، جریان برق کمتری هم استفاده می‌کنند که در نهایت از هزینه‌های انرژی پروژه خواهد کاست. در هنگام انتخاب موتور برای بالابر وزنی که قرار است جابجا شود و ارتفاع باید در نظر گرفته شود. گیربکس هم باید باکیفیت باشد تا بتواند به خوبی فشار وارده را تحمل کند و به راحتی خراب نشود. گیربکس نقش مهمی در کاهش فشار وارد شده به موتور دارد و استفاده از گیربکس مناسب باعث خواهد شد طول عمر موتور بالا برود. از طرف دیگر نقش گیربکس در هنگام قطع برق بسیار مهم است و از حرکت بار جلوگیری می‌کند. معمولا گیربکس مورد استفاده در بالابرهای ساختمانی از نوع حلزونی است. به طور کلی بالابرهای ساختمانی از موتورهای تک فاز و سه فاز برای انتقال مواد استفاده می‌کنند. بالابر ساختمانی سه فاز معمولا از قدرت بیشتری برخوردار است و می‌تواند از پس ظرفیت‌های بالای بالابرها برآید. البته باید توجه داشت موتورهای سه فاز در مقابل انواع تک فاز که دارای توان برابر هستند، میزان برق کمتری را مصرف می‌کنند.